Varenie pšeničnej kaše
Príprava pšeničnej kaše je veľmi jednoduchá (múka, voda, olej, soľ alebo cukor, cesnak keď je soľ). Nakoniec každý si to môže dochutiť, ako uzná za vhodné.
1) na ohni (ohnisko alebo PB fľaša)Všetky veci potrebné na kvalitný oheň sú zadarmo. Neplaťte zbytočne za odvoz smetí majiteľom skládok, ktorí Vám navrhnú aby ste im ho ešte aj potriedili a potom na Vás zarábajú. Všetky horiace predmety si odložte bokom, takisto aj predmety, ktoré biologicky zhnijú v komposte ako aj kovové predmety, ktoré sa dajú predať, alebo roztaviť vo vyhni.
Ďalej, drevo si môžete slobodne nazbierať, podľa zákona (vypísal som niektoré veci, ktoré sa na to vzťahujú v inom dokumente). To znamená všetky neživé konáre, na varenie tenšie, najlepšie vysušené.
Samotné varenie je veľmi jednoduché. Nechajte zovrieť vodu a za stáleho miešania, prisypte pomlenú pšeničnú múku. Na kašu nemusí byť namletá až tak na jemno. Potom osoľte alebo ocukrite, ďalšie prísady sú na Vás.
2) v rýchlovarnej kanvici
Rovnako ako na ohni, treba zovrieť vodu (pridajte na začiatku aj olej ak máte, kaša je chutnejšia a neprihorí). Potom do nej vmiešajte všetku pšeničnú múku a dajte pozor aby nevykypela. Nechajte ochladnúť a kaša zhustne. Ak začne kypieť, vlastne iba sa dvíhať, tak kanvicu vypnite a premiešajte.
1) na ohni (ohnisko alebo PB fľaša)
Príprava ohňa je rovnaká, ako pri varení kaše.
2) v rýchlovarnej kanvici
Okrem halušiek zlejte osobitne aj vodu, v ktorej ste ich urobili, keď vychladne tak to je vlastne pšeničná kaša, ktorú môžete ďalej dochutiť.
Komentáre